Een recentelijk opgedoken foto bij de kop “Surprise! Dusseldorf Axe Attacker Who Injured 7 at Train Station is ‘Mentally Ill’ Muslim from Kosovo” is een vervalsing en laat NIET Düsseldorf zien, ook niet de dader en ook echt geen slachtoffers.

Om misverstanden te voorkomen: het gaat NIET over de bijlaanval zelf (we hebben bericht). Hierbij gaat het om een grof geweldsdelict, dat op 9 maart 2017 op het Düsseldorfse hoofdstation plaatsvond. Een met een bijl bewapende dader viel willekeurig mensen aan. Minstens vijf mensen werden daarbij verwond, waarvan een ernstig. Een verdachte, die blijkbaar in de buurt van het station van een viaduct gesprongen is, werd gearresteerd.

In dit verband is nu echter een foto opgedoken, waarop je zogenaamd de aanvaller ziet en nog een persoon. Deze foto, die door de website “newpoliticstoday.com“ geplaatst wordt, is ten eerste een fotomanipulatie en ten tweede komt hij uit een volledig andere context.

clip_image002

Herkomst van de foto

Om het nogmaals te verduidelijken: een paar seconden zoeken op afbeelding via een zoekmachine heb je nodig om erachter te komen dat deze foto niet in Düsseldorf gemaakt is en niet uit 2017 is. En dat er ook geen vrouw te zien is op de originele foto.

De foto is uit New York en werd in oktober 2014 door een bewakingscamera gemaakt. Een 32-jarige man viel op 24 oktober 2014 met een bijl een groep politieagenten aan, die voor een fotoshoot poseerden. Hij verwondde daarbij twee van de vier ambtenaren, de twee anderen openden daarop het vuur. De aanvaller stierf, een 29-jarige passante werd daarbij per ongeluk door een kogel getroffen.

Bronnen hierover o.a.:

De vrouw, die op de gemanipuleerde foto te zien is, werd uit een foto van de aanslag op de Boston Marathon in 2014 gesneden. Deze foto komt uit Boston, april 2013 en je ziet Nicole Gross. Het fotobewijs is o.a. hier te vinden:

Voorzichtig, Fakenews!

Voorzichtig, de website “newpoliticstoday.com”, die deze foto verspreidt, is een Fakenews-website. Tot nu toe zijn we er altijd vanuit gegaan dat Engelstalige Fakenews-sites amper invloed op Duitstalige inhoud zouden hebben. Maar deze foto toont wederom een zeker gevaarpotentieel aan.

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)