Is dit Skeletor’s grote broer? Is het een Bijbelse reus?

Nee, het is een REUZEN fake. Met een REUZEN schedel en REUZEN botten.

image
(Screenshot: Nativewarriors.net)

Zo vindt men altijd weer foto’s op internet van een reuzen skelet. Op de foto zijn mensen te zien die deze “opgraving” bijwonen. Ze zijn er klein uit, bijna schattig zelfs. In de tekst worden allerlei mythen besproken, verhalen over 1940 beenderen die zijn gevonden in Roemenië, verhalen over de Bijbelse Nephilim (prehistorische reuzen).

Andere beschrijven de opgravingen als een vondst van een skelet uit een oude Arabische stam, ‘Ad genoemd, uit Saoedi-Arabië. Even tussendoor: deze mensen werden als enorm beschouwd.

Allemaal onzin

Bij al deze reusachtige foto’s gaat het niet om echte foto’s maar om fakes. Met een beetje beeldbewerking hier en een beetje gesleutel aan het perspectief van de foto’s daar – en je hebt een opgraving van een reus gecreëerd.

Wie meent dat deze foto, waar je een opgegraven skelet ziet liggen, echt is mag het origineel nog eens bekijken.

image

(Screenshot: Nativewarriors.net)

Want er is geen skelet of mensen te zien.

image

(Screenshot: Cornell.edu)

Ze hebben gewoon iets wat lijkt op een bot toegevoegd aan de foto met een grafisch programma. Zodra men er dan ook nog een verhaal aan toevoegt over mythische wezens, heb je een prachtige hoax.

Photo Effects Contest

En soms is het helemaal niet kwaad bedoelt! Net als in dit geval. Het beeld komt van een kleine grafische wedstrijd … uit het jaar 2002.

image
(Screenshot: worth1000.com)

Auteur: Andre, mimikama.org
Vertaling: Janine, mimikama.nl

 

 

 

 

 

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)