Geen hoax – Misvormd lam doodgeboren!

We krijgen doorlopend aanvragen over de foto’s, die momenteel op de sociale netwerken verdeeld worden. Daarop is te zien, hoe een in Zuid-Afrika geboren lam sterke overeenkomsten met een mens heeft. De echtheid van de foto’s werd inmiddels door het Agrarisch departement bevestigd. Dr. Lubabalo Mrwebi, leider van de diergeneeskundige afdeling van het departement, zegt erover, dat het niet ongewoon is, dat drachtige dieren in de vroege draagtijd ziek worden door een virusinfectie.

De autoriteiten vroegen de gemeenschap, niet in paniek te raken, dat het doodgeboren lam het resultaat was van een schaapseitje en een menselijk spermatozoïde.

Volgens dr. Mrwebi kunnen virusinfecties in de vroege fase van de zwangerschap ook de foetus besmetten en tot misvormingen leiden, dat is wat tamelijk zeker ook bij het schaap in de Regio „Lady Frere“ gebeurd is.

Schapen dragen over het algemeen 5 maanden. Dat betekent, dat het betreffende schaap eind december of begin januari bevrucht is. Toen was het warm en regenachtig in het Chris Hani district – ideale omstandigheden voor muskieten en muggen, die als moederschepen voor virussen, ziektes als de Rift Valley Fever (RVF) kunnen overdragen.

Mrwebi is van mening, dat er een redelijke aanname bestaat, dat het schaap door het RVF-virus besmet was. De besmette foetus kan zich dan niet meer goed ontwikkelen.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Volgens dr. Mrewebi is de les, die men uit het voorval moet trekken, die, dat men ook de kleinere boeren duidelijk maakt, dat ze hun dieren tegen ziektes, zoals de Rift Valley Fever, met de juiste vaccinaties lang voor de draagtijd moeten beschermen, zodat ze tijdens de zwangerschap al beschermd zijn. Hij zei verder, dat het departement de boeren uitleg zou geven over het voorval.

Bronnen:

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


FAKE NEWS BEKÄMPFEN! Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama