Er wordt al sinds meerdere jaren een foto gedeeld, waarop meerdere mannen met een gekruisigde kat staan.

Daarbij zou het om moslims, soms ook christenen, in Congo, in Zuid-Afrika, Ghana, Nigeria of ook Europa gaan. Steeds weer wordt beweerd, dat het om een asielzoeker zou gaan. Het oudste bewijs voor deze foto heeft de Deense Blog „tosseanstalten“ (gekkenhuis) gevonden- Volgens hen werd hij op een account van op Flickr van “AKSION EXKRITA” gepubliceerd. (Let op: schokkende foto in het origineel):
clip_image002
Op het Flickr-account is vooral outsider kunst uit Zuid-Amerika te zien, zodat de foto er niet echt tussen lijkt te horen. Verklaringen daarover zijn er niet, reacties worden niet beantwoord. Volgens de metadata van de daar geüploade fotobestanden, werd hij op 9. Oktober 2010 met een iPhone in de hoofdstad van Angola Luande genomen. Omdat het account van “AKSION EXKRITA” pas in september 2011 geopend werd, moet hij minstens een jaar later zijn geüpload. Aan de in de EXIF-gegevens aangegeven coördinaten is op Google Earth een industriegebied te zien.
Angola is grotendeels katholiek. Moslims zijn daar een minderheid. Volgens een wet uit 2014 moet een religieuze groep minstens honderdduizend leden hebben, om officieel erkend te worden en eigen gebedshuizen te mogen oprichten.
Omdat de moslims dit aantal volgens officiële cijfers niet bereiken, worden moskeeën door de regering gesloten en deels gesloopt – met als reden, dat ze illegaal opgericht zijn.
Ogenschijnlijk werd al in 2010 begonnen met het sluiten van moskeeën. Het zou ook mogelijk kunnen zijn, dat het bij de actie om een protest van moslims zou gaan. De man rechts in beeld draagt een zilveren ring aan zijn pijn – de enige sieraden voor de hand, die voor moslim mannen is toegestaan.
clip_image004
Wat het tegenspreekt is, dat de profeet Mohammed volgens de overleveringen van katten hield en de bestraffing van een kattenmishandelaar in het hiernamaals goedkeurt
Dat de kat op de foto relatief weinig bloed verloren heeft, duidt erop, dat ze al dood was, voordat ze aan het kruis genageld werd. Dat is echter niet met zekerheid te zeggen.

Ondanks alles gaat het om een gruwelijke actie – maar bewijsmateriaal, dat asielzoekers eraan meegedaan hebben, bestaat niet.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


FAKE NEWS BEKÄMPFEN! Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama