Facebook is een plek, waar mensen samen komen. Ze beschrijven dingen, delen leuke dingen en soms verschrikkelijke dingen.

Zoals deze video, waarin een hond overreden wordt. Niet slechts eenmaal, maar net zo vaak tot het dode lichaam in het woestijnzand blijft liggen. De video is echt, maar de oproep om de daders te vinden en te straffen, legitimeert het verder delen van de video niet.

imageSlechts twee minuten lang wordt het dier op erbarmelijke wijze gemarteld, steeds weer rijdt de pick-up over de vluchtende hond, tot hem de kracht om te ontsnappen ontbreekt.

De video is geen fake

Helaas gaat het in de video niet om een fake opname maar om een reëel incident, bericht de Daily Mail reeds in januari.

Two Saudi men convicted of deliberately driving over a stray dog ten times and posting a video of it on social media
(Twee mannen uit Saudi Arabië werden veroordeeld, voor het 10 keer rijden over een zwerfhond en het posten van de video op Social Media.)

Het is dus direct duidelijk dat er naar de mannen niet meer gezocht hoeft te worden – dus verspreiding van de video om de daders te vinden is niet nodig.
[adrotate group=”1″]

Al veroordeeld

De oproep om deze video veelvuldig te delen, in de hoop de daders te traceren en te straffen, was dus overbodig. De veroordeling had al plaats gevonden.

Uiteindelijk was de nummerplaat van de Pick-up voldoende om de daders op te sporen en te straffen. Volgens de Daily Mail, werden ze tot een gevangenisstraf of, als alternatief, een boete van 90.000 £ (equivalent) veroordeeld.

Vertaling: Suzanne, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)