Die hebben toch een steekje los? Schorpioenen als sieraad, waar vind je dan zoiets?

De volgende gebruikersaanvraag bereikte ons via onze Facebookpagina:

clip_image002

Waar vind je dan zoiets en vooral, klopt dat?

Ja, het klopt! Kort gezegd in Mexico. Daar laten jonge vrouwen schorpioenenbaby’s op hun vingernagels plakken. Het is begonnen als domme grap in de Mexicaanse staat Durango, in Miss Uñas beauty parlour.

Intussen komen vrouwen speciaal uit heel Noord-Amerika en laten babyschorpioenen op hun vingernagels plakken.

In september kwam Lupita Garcia, een schorpioenenliefhebber, in de schoonheidssalon en stelde aan de eigenaresse voor om een manicure met schorpioenthema in het programma op te nemen.

De kleine schorpioenen zijn weliswaar minder dan een week oud, maar al wel heel erg giftig. Ze worden met insectenspray gedood, voordat ze naar de tafel van de manicure worden gebracht.

De gifstekel is nog altijd voorhanden. Rocio Vidale, de eigenaresse van de salon zegt dat ze dieren nooit met haar handen aanpakt.

Daar doet ze goed aan, want Dr. Julio Ramirez, die al 30 jaar in ziekenhuizen werkt, zegt dat schorpioenen ook na hun dood giftig blijven.

Lupita meent:

“veel mensen denken dat je bang voor schorpioenen moet zijn, maar ik denk dat ze prachtig zijn. Ik zoek steeds weer nieuwe manieren om kunst te maken met schorpioenen en deze manicure is mijn beste treffer.”

De passie van Lupita voor de kleine insecten werd intussen met 3 bezoeken aan de spoedeisende hulp beloond.

“Ik werd vaak genoeg gestoken om te weten dat de pijn door het gif echt intensief is.”

Ook als de dieren slechts 4 cm groot worden, het gif van de Centruroides Suffusus kan een volwassen mens binnen 15 minuten doden. Meer dan duizend mensen werden in het afgelopen jaar in Durango door het giftige insect gedood.

Facebook-bijdrage / Cosmopolitan / Video

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Bron

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)