Er is echter nog de mogelijkheid dat de beweringen bij deze foto zouden kunnen kloppen: misschien is er in Indonesië een klein dorpje dat “Tirol” heet. Misschien wonen er ook migranten in dit dorpje, die uit Noord-Afrika komen en de hond aangestoken hebben. Maar misschien heeft er gewoon weer iemand een foto uitgezocht en er een tekst bij bedacht.

Het gaat om de volgende foto, waarbij beweerd wordt dat het hier om Noord-Afrikanen gaat die in Tirol wonen en daar een hond aangestoken zouden hebben. Je kunt bij deze statusmelding meteen al zeggen: de foto werd NIET bewerkt, de opname is in ieder geval echt.

image

De statusbeschrijving, die aan deze foto toegevoegd werd, is echter complete onzin:

Noord-Afrikaanse migranten grillen in Tirol voor de lol een levende hond!
En fotograferen dit treurige schouwspel dan ook nog!!

Tirol – een dorp in Indonesië?

Deze foto is met zeer grote waarschijnlijkheid afkomstig uit Indonesië en werd daar in de buurt van Jakarta gemaakt. We hebben gekeken – er bestaat daar geen Tirol. De plaats waar ze zich bevinden heet “Tange” We hebben ook gekeken: bij de mannen op de foto gaat het niet om Noord-Afrikanen maar om Indonesiërs. Omdat ze zich in hun eigen land bevinden, kun je ook niet van “migranten” spreken.

De foto is uit de lente van 2015. Hij komt van de Facebooksite van een jonge Indonesiër (inmiddels is zijn profiel verwijderd). Daar waren meerdere foto’s vanuit verschillende perspectieven te zien, zodat je er vanuit kunt gaan, hier de oorsprong gevonden te hebben.

Deze foto’s trokken al in juni 2015 grote aandacht en werden op vele plaatsen veroordeeld: Dierenbeschermingsorganisaties wendden zich tot de “werkgever” van de jongeman die op dat tijdstip soldaat was.

Facebook

Mit dem Laden des Beitrags akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Facebook.
Mehr erfahren

Beitrag laden

Een blog publiceerde meerdere foto’s van deze scene die van het Facebookprofiel van de man kwamen (Voorzichtig! Expliciete foto’s [1]), waarbij te zien is dat de hond op het eind tot een maaltijd wordt verwerkt.

Indonesië en honden

Geen uitzondering: honden en katten worden op Indonesische markten vaak ter consumptie verkocht. De Dailymail berichtte daarover in september 2015 [2]. In het artikel staat dat het in Indonesië legaal is om honden te eten.

  • Tens of thousands killed every year to supply the country’s dog meat trade
  • Eating dogs is legal in Indonesia but citizens are appalled at their treatment

En wat moet deze foto nu met dit onderschrift?

De beschrijving dat het om Noord-Afrikaanse migranten in Tirol gaat, heeft meer de bedoeling een leugen uit te broeden om een haatstemming te creëren. Maar ook om een beeld te scheppen over de onderontwikkelde vluchteling die zich als een beest gedraagt.


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


FAKE NEWS BEKÄMPFEN! Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama