Eerlijk gezegd heb ik bij sommige zaken helemaal geen zin om uit te leggen dat deze uitspraken NIET WAAR zijn, LEUGENACHTIG zijn en dat sommige mensen er alleen de boel mee willen OPRUIEN. Zoals bij de volgende foto’s:

De laatste tijd word een serie foto’s verspreid, waarbij je je werkelijk af kunt vragen waarom sommige niet naar de herkomst van deze foto’s vragen. Waarom überhaupt wordt geloofd dat het hier om een „welkomklapper“ (‘Willkommensklatscher’ met ‘kletsers over de welkomstcultuur’. Bedoeld zijn met dat woord mensen die stonden te klappen op de stations toen groepen vluchtelingen in Duitsland arriveerden) en om vluchtelingen gaat. Onder de volgende beelden staat:

De welkomklapper: Refugees welcome for sexual harassment! – in het Duits: sommige mensen leren het nooit!

image

Deze foto’s van de site „Islamnixgut“ [1] laten het erop lijken dat het hier om een „welkomklapper“ gaat, die gewillig haar borsten laat zien (zoals volgens het commentaar elke vrouw bij vluchtelingen zou doen) en dan als dank door de mensenmassa wordt aangevallen.

Ook op Facebook kun je deze foto’s in toenemende mate vinden, speciaal in de „dwarsfrontscene“ Men maakt daar ook duidelijk: ja, zo zal het jullie ook vergaan.

Netvondst van de week:

Lieve Gutmenschen – dus die zo enigszins  aantrekkelijke mensen onder jullie – bekijk de foto’s, denk na en leer…..

image

Maar…. het allemaal onzin, zoals het daar wordt beschreven

En kom niet bij me aan met „Whataboutisme“ en „dat is een kennis van mij“ of „dat zou toch zo kunnen“ – deze foto’s, die zogenaamd een „welkomstklapper“ laten zien, hebben helemaal niets met vluchtelingen te doen.

Deze foto’s zijn „captures“ (losse foto’s) uit een video, die sinds 2013 op Youtube te zien is, maar nog ouder schijnt te zijn. Je ziet hier een scene op een festival. Waar de video vandaan komt is tot op heden nog niet uitgezocht, maar de video is probleemloos te bekijken:

Een tamelijk duidelijke zaak: de mensen spreken Engels. Aan de kettingen om hun hals is te zien dat het om een tafereel uit Amerika gaat. Wat die jonge vrouw om haar hals draagt, ziet eruit als een Mardi Gras ketting.

Mardi Gras kettingen?

Mardi Gras wordt wel de carnavalsdinsdag in het Amerikaanse New Orleans genoemd. Dit wordt in het French Quarter vrij uitbundig gevierd. Een traditie is om bonte kettingen te verzamelen, zoals deze jonge vrouw in de video draagt.

De FAZ beschrijft bijvoorbeeld  [2]:

Juist deze straat is tijdens carnaval het toneel voor een hele speciale party-traditie in New Orleans: vrouwen die hun borsten laten zien, krijgen daarvoor van mannen bonte parelkettingen.

Of deze video van Mardi Gras is of op een andere festival is opgenomen, waar dit „gebruik“ is overgenomen, dat kunnen we niet zeggen.

Maar op de foto staat toch „Refugees welcome“

Ja, dat staat er inderdaad. Omdat het gestolen werd en in de foto gemonteerd. Deze tekst „refugees welcome“ staat niet op een klein bordje, dat de vrouw bij zich heeft, maar komt van een bord van het Frankfurter hoofdstation van september 2015 en werd in de foto gemonteerd.

Van hieruit ook onze dank aan:  Deutschland deine Bildung

Auteur:Andre, Mimikama.at
Vertaling: Petra, Mimikama.nl

 


Wenn dir dieser Beitrag gefallen hat und du die Bedeutung fundierter Informationen schätzt, werde Teil des exklusiven Mimikama Clubs! Unterstütze unsere Arbeit und hilf uns, Aufklärung zu fördern und Falschinformationen zu bekämpfen. Als Club-Mitglied erhältst du:

📬 Wöchentlichen Sonder-Newsletter: Erhalte exklusive Inhalte direkt in dein Postfach.
🎥 Exklusives Video* „Faktenchecker-Grundkurs“: Lerne von Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und bekämpfst.
📅 Frühzeitiger Zugriff auf tiefgehende Artikel und Faktenchecks: Sei immer einen Schritt voraus.
📄 Bonus-Artikel, nur für dich: Entdecke Inhalte, die du sonst nirgendwo findest.
📝 Teilnahme an Webinaren und Workshops: Sei live dabei oder sieh dir die Aufzeichnungen an.
✔️ Qualitativer Austausch: Diskutiere sicher in unserer Kommentarfunktion ohne Trolle und Bots.

Mach mit und werde Teil einer Community, die für Wahrheit und Klarheit steht. Gemeinsam können wir die Welt ein bisschen besser machen!

* In diesem besonderen Kurs vermittelt dir Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und effektiv bekämpfst. Nach Abschluss des Videos hast du die Möglichkeit, dich unserem Rechercheteam anzuschließen und aktiv an der Aufklärung mitzuwirken – eine Chance, die ausschließlich unseren Club-Mitgliedern vorbehalten ist!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)