Kritiek op moeders krijgt de overhand op het sociale web


Autor: Janine Moorees
Datum: 15. Januar 2018

Elke tweede ouder/verzorger ervaart afkeuring op Facebook en Twitter

Maar liefst 61% van de moeders van kinderen in de leeftijd van vijf jaar of jonger, wordt op sociale media minstens een keer door volledig vreemde mensen bekritiseerd om hun opvoedingsmethoden.

Dat is het resultaat van een recent onderzoek van het C.S. Mott Children’s Hospital.

Alles onder de loep

“Iedere moeder doet toch haar eigen ding. Ik heb niet het recht te beoordelen, hoe jij je kinderen opvoedt of wat je doet. Ik zou ook niet willen, dat iemand mij veroordeelt”,

legt de ondervraagde moeder van meerdere kinderen, Brigitte Schuler, uit. Op sociale netwerken wordt vaak elk detail, dat op een vrijwillig gepubliceerde foto te zien is, bekritiseerd. De ene keer was het een niet opgeruimde kinderkamer, een andere keer een melkfles, die nog ergens stond.

Maar niet allen moeders moeten met de kritiek op het internet leven. Er komen ook meerdere vaders in het onderzoek aan het woord:

“Het is toch idioot. Ik laat me toch niet door een of andere joker op sociale netwerken voorschrijven, hoe ik mijn kinderen moet opvoeden?,

onderstreept vader Rick Finley. Maar ondanks de heersende kritiek zoeken moeders tegenwoordig hoofdzakelijk naar raad en soms zelfs naar mensen, die ze beïnvloeden op de sociale netwerken.


Facebook, Twitter en co

In het onderzoek worden vooral Facebook en Twitter genoemd, waar moeders vaak kritiek krijgen.

Een enquête uit het verleden toonde al aan, dat elke twee moeder af en toe een pauze van sociale mediaportalen neemt, omdat de presentatiedruk op de platformen met de tijd te groot wordt.

Hoewel moeder erover berichtten, dat het informatiegehalte op het sociale weg erg hoog is, zou een deelname aan online discussies ook nadelen hebben – in het bijzonder als het om opvoedmethodes ging.

Bron: Pressetext
Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstützen

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.