Die wahre Geschichte der kleinen Serafina!
Die wahre Geschichte der kleinen Serafina!

Telkens weer worden onschuldige kinderen schaamteloos misbruikt en dat alleen maar voor de likegeilheid van sommige beheerders van Facebookpagina’s!

We hebben al in 2012 over o.a. dit kleine, dappere meisje geschreven en omdat, zoals bekend is, het internet nooit iets vergeet, duikt dezelfde foto zes jaar later nog een keer op. Deze keer is hij op 1 juni 2018 gepubliceerd door de site “Tweebuzz. En weer speelt men hier in op de emoties van de gebruiker, want de maker schrijft:

“IL N’Y A PERSONNE QUI PRIE POUR MOI ;(
S’IL VOUS PLAIT 1 J’AIME, AMEN et PARTAGE”

Voor de meeste Facebookgebruikers wordt de tekst automatisch vertaald en wij krijgen het volgende te lezen:

“Er is niemand die voor mij bidt ;(

Aub 1 keer vind ik leuk, amen en delen”

image

En tienduizenden mensen gaan in op deze oproep. Meer dan 22.000 likes en meer dan 6.000 reacties, heeft de post tot nu toe bereikt op Facebook. En de post werd inmiddels ook ongeveer 59.000 keer gedeeld.

Deze “Ik like het maar, zodat het weer goed met mee gaat” ergert alleen maar. Vraagt niemand zich af of dat alles wel klopt en wat er echt met het lieve kleine meisje is gebeurd?

Dit meisje heeft een naam. Ze heeft Serafina!

We zien hier een heel lief en dapper meisje, dat Serafina heet. Achter haar staat een wonderbaarlijke familie. De toen 22 maanden ouden Serafina moest in oktober 2012 in het Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital of Chicago een operatie aan haar hart ondergaan, omdat ze een ga in haar hart had!

Serafina is een grote “Hello Kitty” fan!

Een paar dagen later, Serafina herstelde snel van de operatie, paradeerde ze vol trots met haar “Hello Kitty” pantoffels door de gang van het ziekenhuis. Op dat moment werd ook de foto gemaakt, door haar moeder. Sean Murphy, haar vader, publiceerde de foto op het platform “Reddit” en op 21 oktober 2012 ook op Instagram.

Heel snel werd de foto op veel sites, waaronder ook Facebook, gepubliceerd en steeds alleen in verband met de al genoemde “likegeilheid”. De makers van zulke verdraaide posten gaat het niet om het verhaal en het leven van het meisje, ze willen alleen maar hun likes en de interactie verhogen, wat ze ook altijd weer lukt. En dat is erg negatief.


Maar er is ook veel positiefs te berichten!

Serafina is volledig hersteld van haar operatie. De vader was het ziekenhuis zelfs zo dankbaar, dat hij een inzamelingsactie begon, die rond de 3.000 dollar opbracht en overgedragen werd aan het ziekenhuis. Dankzij de oplettendheid van veel gebruikers, hoorden de eigenaren van “Hello Kitty” er ook van en stuurden Serafina verschillende “Hello Kitty” artikelen toe.

Ter afsluiting een paar woorden van haar vader!

Op de vraag, of hij het leuk vond, dat de foto van zijn dochter voor “likegeilheid” wordt gebruikt, antwoordde hij met “Nee, maar hij geloofde, dat deze foto een symbool was geworden, voor degenen wiens leven op een of andere manier door een aangeboren hartafwijking gekenmerkt is”.

Niet de eerste keer!

Het is niet de eerste keer, dat zieke kinderen voor “likegeilheid” op Facebook worden misbruikt. Velen kunnen zich nog de “baby met het kankergezwel” herinneren.

image

Het is DE FOTO, die waarschijnlijk elke Facebookgebruiker kent. Het is DE FOTO, die net zo bij Facebook hoort als de “vind ik leuk” knop. Het gaat om de kleine jongen, die zogenaamd kanker heeft!

Maar dat was niet zo! De jongen had toen (2005) een hemangioom.

Exclusief interview met de familie Ettore!

In 2014 kregen we de mogelijkheid om de betreffende familie te interviewen. Voor wie het graag precies wil weten.

Hier nog een keer het interview, dat bevestigt dat de jongen geen kanker had, allang al geen kind meer is, dat ze geen enkele cent van Facebook kregen en hoe de familie zich erbij voelt, dat deze foto voor “likegeilheid” misbruikt werd.

image

Bron:

Twitter

Mit dem Laden des Tweets akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Twitter.
Mehr erfahren

Inhalt laden

 

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstützen

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.