Door video opnames veroordeeld – Verzorgende mishandelt patiënt met Alzheimer

Via Social Media wordt een video gedeeld vol met horrorbeelden voor familieleden en zorgbehoevenden. De opnames zijn gemaakt tijdens Kerst 2015. Te zien is een bank, met daarop een zeer oude dame, en een jonge vrouw er naast.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Plotseling, zonder enige aanleiding, begint de jonge vrouw de oude dame te slaan, tegen haar te schreeuwen, te trappen, duwen etc. en dit wel 8 minuten lang. 8 lange minuten waarbij de oude dame hulpeloos is overgeleverd aan deze gewelddadige handelingen. Niet eenmaal beschermd ze haar hoofd en valt heen en weer op de bank. Vervolgens wordt haar broek uitgetrokken en verdwijnt de verzorgende in de kamer er naast.

Fictie?

Nee, dit alles is daadwerkelijk gebeurd tijdens de Kerst 2015 in Buenos Aires, Argentinië. Miriam Marino, had voor haar 94-jarige moeder, die aan Alzheimer lijdt, een verzorgende aangesteld. Deze persoon was altijd vriendelijk en voorkomend, maar alleen als de familie aanwezig was. Als ze alleen met de dame was begonnen de martelingen.

De familie wist hier niets vanaf tot een buurman per toeval zag hoe de 94-jarige dame mishandeld werd en de familie hierover informeerde. Familie Marino installeerde een beveiligingscamera in de kamer en startte met het maken van opnames.

Aanvankelijk loog de verzorgende, maar na het zien van de beelden gaf ze haar daden toe. Miriam Marino had ondertussen politie ingeschakeld, deze stelde een onderzoek in en de video is uiteindelijk gepubliceerd als waarschuwing voor familieleden van zorgbehoevenden. Dementerenden en Alzheimer patiënten kunnen zelf vaak niet meer duidelijk maken hoe ze door verplegend personeel behandeld worden.

Bronnen:

Auteur: Jens, mimikama.org
Vertaling: Suzanne, mimikama.nl


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


FAKE NEWS BEKÄMPFEN! Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

Mehr von Mimikama