ISIS made in USA? De kleine fake snack voor tussendoor.

Janine Moorees, 9. Juli 2016

Een tattoo kan men op verschillende manieren op de huid zetten: in het meeste geval wordt dit door een tatoeëerder gedaan. Soms, maar werkelijk zelden, kan men zo een tattoo ook via Photoshop plaatsen. Men doet dat wanneer men een fake in de wereld wilt zetten.

Zo wordt graag een tattoo als bewijs gebruikt om te laten zien, dat de IS ondersteunt word door het Amerikaanse leger. Zo ook op de Duitse website “Alternative Theorien und Medien” in het artikel “Terror Firma IS (Daesh)” [1].

image

Dat kan natuurlijk, ze zijn namelijk niet de eerste en ook niet de enige, die deze foto als bewijs gebruiken. Ook vindt je deze bewering op Nederlandse websites en op Twitter:

image

Natuurlijk kun je dit soort berichten delen, je moet er alleen niet raar van op staan te kijken als er gezegd wordt dat deze foto fake is.

Groetjes uit het jaar 2014

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de man op deze auto deze foto twee keer genomen heeft. Een keer voordat hij de tattoo had en na het tatoeëren nog een keer.

Want de foto zonder tattoo vind je in een artikel van de Dailymail van 13 juni 2014 [2]. In dit artikel heeft de foto de titel “ISIS fighters drive around Mosul in vehicles taken from Iraqi security forces” en de arm van de man ziet er, laten we het voorzichtig zeggen, een klein beetje anders uit. Minder kleurtjes en zo.

Om te vergelijken:

image

Zo dat was een lekker klein fake snackje.

Auteur: Andre, mimikama.org


Hinweis: Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.

  • Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum. Ein unabhängiges und für jeden frei zugängliches Informationsmedium ist in Zeiten von Fake News, aber auch Message Control besonders wichtig. Wir sind seit 2011 bestrebt, allen Internetnutzern stets hochwertige Faktenchecks zu bieten.  Dies soll es auch langfristig bleiben. Dafür brauchen wir jetzt deine Unterstützung!

Mehr von Mimikama