Nie mehr wichtige Faktenchecks verpassen!
Melden Sie sich für unseren WhatsApp-Channel, die Smartphone-App (für iOS und Android) oder unseren Newsletter an und erhalten Sie alle Faktenchecks und Updates sofort. Einfach anmelden, immer einen Schritt voraus!


Wij krijgen weer een keer aanvragen over video’s, waarin voorgewend wordt, hoe een man zijn sperma, of in ieder geval een vloeistof, die hij genereus als zijn sperma beschrijft, met een spuitje in een ei injecteert.

Daarna plakt hij het gaatje dicht met een stukje plakstrip, legt het ei in een plastic doos, die stopt hij in een muts en alles samen, donker en warm, in de kelder. Zo ver zo professioneel, of tenminste de benadering. Uiteindelijk lijkt het erop, dat hij alles fijn en netjes gedesinfecteerd heeft, voordat hij begon. Maar of hij de plakstrip, die hij voor het dichtmaken van het gaatje gebruikte, ook een klinisch schone is, dat komt in de video niet echt naar voren. Zelfs als wij er gewoon vanuit gaan, dat de protagonist alle noodzakelijke voorbereidingen heeft getroffen, om zijn experiment onder de beste en steriele omstandigheden uit de kunnen voeren, dan blijven er toch nog wat vragen over.
Maar hier eerst de video:

Waar komt het ei vandaan?

We hebben slechts het ei gezien, hoe het ei bij hem op tafel terecht is gekomen, is niet te zien. Het zou dus ook om een al bebroed ei kunnen gaan.

Is dat echt zijn sperma?

I In deze vraag zitten eigenlijk twee vragen verstopt, waarvan er een niet echt relevant is. ZIJN SPERMA? Nou ja, hij zal wel geen monster aan zijn vriend hebben gevraagd. “Hé, heb jij een beetje sperma voor mij, ik wil een kippenei bevruchten op Youtube.”. Oké, na het misbruik van ettelijke flessen geestverruimende middelen zou zo’n vraag eventueel toch denkbaar zijn.

We nemen deel twee – sperma

Is dit echt sperma? Wat we zien, is een melkachtige vloeistof. Bij het winnen ervan, was de camera er gelukkig (als het om sperma gaat) niet bij. Maar daardoor is het moeilijk de echtheid van de voorgewende ejaculatie te bewijzen. Het zou net zo goed om behangplaksel kunnen gaan. Dat plakt ook, maar je wordt er niet zwanger van.
We hebben dus al iets, wat ons mag laten twijfelen.

Nu gaan even in de oude biologieschriften graven:
  • Mensen – 46 chromosomen
  • Huiskip – 78 chromosomen

Het wordt erg moeilijk daar iets uit te knutselen, het is net als een gevallen bouwsel van lego, er blijft altijd iets over.
Maar goed, we stellen ons voor, dat het toch gaat en gaan verder,

  • Kippen leggen eieren – klopt
  • Waarom leggen kippen eieren?

(ja, ik weet het. Als ze ze zouden gooien, dan zouden ze kapot gaan. Genoeg gelachen nu, kunnen we verder gaan?)
Nu is het bij kippen in principe zoals bij zoogdieren, onderwerp eisprong of eenvoudig uitgedrukt “In de regel leggen kippen eieren.”
Het is niet zo, dat er in de kippenbuik “FLUFF” gedaan wordt en daar is het ei. Nee, dat ontwikkelt zich net zoals de eicellen bij het zoogdier, langzaam en stabiel. Dan komt er een fase, waarin het ei bereid is te ontvangen, vruchtbaar. Echter is het dan nog niet door de harde schaal omgeven, zoals we die bij eieren kennen. Uiteindelijk moet het ejaculaat van de haan er ook nog in, anders kan het toch geen kuiken worden.
In tegenstelling tot het zoogdier, dat de onbevruchte eicel tijdens de menstruatie afstoot, “bouwt” de kip het ei af en exporteert de onbevruchte eicellen, samen met alles wat de bevruchte eicel bij de ontwikkeling tot een levend dier gediend zou hebben, in een schaal uit het moederlijf. We kunnen dus vaststellen, dat het ei, dat uit de kip plopt, bevrucht of onbevrucht is, maar nooit vruchtbaar. Is dat niet vreselijk? Daarmee gaat de hele theorie met behangplakselsperma ten onder. Als ik een ei, buiten het moederlijf, dus extern opgeslagen, niet meer kan bevruchten, dan kan ik de keuken nog zo steriel maken, het experiment wordt niets. Tenzij ik wat anders in het ei doe en het dan in de kelder hard laat worden.
Dan kan ik de toeschouwer de rillingen over de rug laten lopen, maar leven had op deze manier niet kunnen scheppen. Nou ja, op de een of andere bacterie en schimmel in de vloeistof na.

Vertaling: Petra, mimikama.nl


Wenn dir dieser Beitrag gefallen hat und du die Bedeutung fundierter Informationen schätzt, werde Teil des exklusiven Mimikama Clubs! Unterstütze unsere Arbeit und hilf uns, Aufklärung zu fördern und Falschinformationen zu bekämpfen. Als Club-Mitglied erhältst du:

📬 Wöchentlichen Sonder-Newsletter: Erhalte exklusive Inhalte direkt in dein Postfach.
🎥 Exklusives Video* „Faktenchecker-Grundkurs“: Lerne von Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und bekämpfst.
📅 Frühzeitiger Zugriff auf tiefgehende Artikel und Faktenchecks: Sei immer einen Schritt voraus.
📄 Bonus-Artikel, nur für dich: Entdecke Inhalte, die du sonst nirgendwo findest.
📝 Teilnahme an Webinaren und Workshops: Sei live dabei oder sieh dir die Aufzeichnungen an.
✔️ Qualitativer Austausch: Diskutiere sicher in unserer Kommentarfunktion ohne Trolle und Bots.

Mach mit und werde Teil einer Community, die für Wahrheit und Klarheit steht. Gemeinsam können wir die Welt ein bisschen besser machen!

* In diesem besonderen Kurs vermittelt dir Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und effektiv bekämpfst. Nach Abschluss des Videos hast du die Möglichkeit, dich unserem Rechercheteam anzuschließen und aktiv an der Aufklärung mitzuwirken – eine Chance, die ausschließlich unseren Club-Mitgliedern vorbehalten ist!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)