En woosh … weg was ze! Waarom springt ze daar ook rond?

Zou je in de bioscoop zitten, dan was het wel duidelijk geweest, dat het niet echt is. Zou je een speelfilm op tv bekijken, dan was het ook wel duidelijk, dat deze scene bewerkt is. Maar nu zit je voor je computer. Je hebt geen randvoorwaarden, waarmee je de scene kunt classificeren. Is het echt? Is het een Fake? Het ziet er in elk geval wel heel echt uit.
Een jonge vrouw staat op een rots, voor haar is een vuurzee. Is het een vulkaan? Is het een lavastroom? Is het de ingang van de hel zelf? De jonge vrouw kan het volgens de video tamelijk weinig schelen. Haar handen gaan richting haar heupen en dan raakt ze uit haar evenwicht en valt neer. Daarbij glijdt ze langs de rots naar beneden, direct in de richting van de wilde vlammen. Kijk zelf maar:

Mimikama, hoe kunnen alleen jullie!

Zoals al geschreven is, zou het een bioscoopfilm zijn, dan maakte het niets uit. En dat het hier om een Fake gaat, zou ook niets uit moeten maken. Daarom de oplossing: ze is niet gestorven! Ze is niet in de vlammen gegleden. Toegegeven, het was niet echt gemakkelijk en eerder geluk, dat we deze video op een andere plaats gevonden hebben.
Tegelijkertijd hadden we het geluk, dat iemand de originele video in de reacties gepost had, zodat ons het werk voor dit geval bespaard werd. De jonge vrouw glijdt echt van de rots, maar valt, onder het gelach van haar vrienden, in het water. Na haar val, komt ze meteen weer uit het water. Hier een langere versie van de video:

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstützen

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.