Een video op internet zou een truc onthullen, waarbij, als je een reep chocola op een bepaalde, vakkundige manier deelt, er altijd een stuk overblijft. Waarheid of tovertruc?

Hoe kan dat!? In deze video kun je precies zien, hoe chocolade op wonderbaarlijke wijze wordt vermeerderd.

Het gaat om de volgende GIF, en er spoken ook nog video’s op het net rond, die moet bewijzen, dat je met de juiste verdeeltechniek oneindig veel chocolade kunt genereren.

Hier gaat het om:
tumblr_inline_o05tgdtfqF1r4f4vo_540

Op het eerste gezicht ziet het er absoluut logisch uit. Maar probeer je het zelf met een reep chocolade of een model van papier, dan merk je al snel: Hier wordt met een truc gewerkt.

Want als dit echt zo zou werken, dan zou het de droom van iedereen zijn, een chocoladefabriek te openen, zonder maar iets te hoeven produceren!

Je deelt gewoon steeds verder en zou steeds 1/25 deel chocolade overhouden bij het delen … een soort van chocolade- exotherme reactie.


Nee, allemaal onzin natuurlijk!

Hier in ons Mimikamakantoor moeten we natuurlijk alles tot op de bodem uitzoeken en zo is deze video ontstaan.

Belangrijk hierbij was het raster van 5 x 5 hokjes en dat het papier in exact dezelfde stukken geknipt moest zijn als op de afbeelding.

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Conclusie:

De opening, die tevoorschijn komt na het verschuiven, heeft natuurlijk precies dezelfde oppervlakte als het stukje chocolade, dat je eruit hebt gehaald.

Dus zijn de afbeeldingen en de video’s rondom de mythe van het vermeerderen van chocolade niets meer dan een knap gemaakte illusie.

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstütze jetzt Mimikama – Für Wahrheit und Demokratie! Gründlicher Recherchen und das Bekämpfen von Falschinformationen sind heute wichtiger für unsere Demokratie als jemals zuvor. Unsere Inhalte sind frei zugänglich, weil jeder das Recht auf verlässliche Informationen hat. Unterstützen Sie Mimikama

Mehr von Mimikama

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)