De jongste moeder ter wereld was pas 5 jaar oud.


Autor: Janine Moorees
Datum: 26. Juli 2016

Deze foto gaat op het moment op Facebook rond. “Jongste moeder ter wereld”

“Haar ouders dachten dat ze een tumor had. Maar de 5-jarige was zwanger!”

MIMIKAMA

Klopt dat”

Al in 2010 heeft 20min.ch bericht:

Vijf jaar, zeven maanden, 21 dagen

De tegenwoordig 77-jarige Peruaanse Lina Medina was op het tijdstip van de geboorte van haar zoon pas 5 jaar en zeven maanden oud. Haar ouders hebben het meisje naar de dokter gebracht omdat haar buik steeds dikker werd. In het ziekenhuis ging men van een tumor uit. Maar na de onderzoeken was duidelijk: Lina was 7 maanden zwanger.

De behandelend arts Dr. Gerardo Lozada bracht het meisje naar de hoofdstad Lima waar ze op 14 mei 1939 een gezonde, met 2,7 kilo ook zeer lichte, knaap ter wereld bracht. Hij werd naar Dr. Gerardo Lozada, die de keizersnee deed, genoemd.

Gerardo, die tot zijn tiende levensjaar geloofde dat Lina zijn zuster was, stierf in 1979 op de leeftijd van 40 jaar. Hij had een botziekte. Maar er werd geen verband gevonden met de zeer jonge leeftijd van zijn moeder.

News.de berichtte in 2015 weer:

Zwanger met 5 jaar?

Het is 1938 als het lichaam van de kleine Lina Medina plotseling verandert. Haar ouders maken zich zorgen en brengen hun dochter naar de dorps-sjamaan. De buik van de 5-jarige groeit onophoudelijk. De diagnose van de sjamaan: Of er woekert een tumor in het lichaam van de kleine of een slang zorgt voor haar onheil.

Focus.de. Ook in 2015

Röntgenopnames laten een skelet in de buik van het meisje zien

Lina Medina verwacht een kind. De ouders brengen Lina daarop naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Als de arts Gerardo Lozada röntgenfoto’s van de kleine patiënt laat maken, is hij sprakeloos. Want anders dan verwacht laten de röntgenfoto’s geen woekering van weefsel zien, maar een klein skelet.

Wikipedia schrijft over Lina Medina

Lina Medina Lazo (*23 of 27 september 1933 in de regio Huancavelica, Peru) is als jongste moeder en als jongste bevestigde geval van Pubertas praecox de geschiedenis van de geneeskunde ingegaan.

Lina Medina werd in 1933 in Ticrapo geboren, in een dorp in de Andes in een van de armste streken van Peru. Haar moeder is Victoria Losea en haar vader is Tiburelo Medina. Ze heeft acht broers en zussen.

Eerst werd vermoed dat Lina Medina aan een tumor in haar buikstreek leed. Nadat ze in het ziekenhuis van Pisco werd opgenomen werd daar na een röntgenonderzoek een volledig ontwikkeld skelet ontdekt. Ze was 7 maanden zwanger.

Op 1 mei 1939 – op leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en een paar dagen – baarde Lina Medina haar eerste zoon Gerardo in Lima. De artsen Gerardo Lozada, Alejandero Bussaleu en Rolando Colareta voerden een keizersnee uit. Het kind woog 2700 gram bij de geboorte en was normaal ontwikkeld. Tijdens de geboorte onderzochten de artsen Lina Medinas lichaam en namen weefselmonsters. De geboorte wekte enorme interesse van de Peruaanse media, zodat het ziekenhuis ondertussen door de politie beschermd moest worden.

Meer informatie onder: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lina_Medina

Auteur: Tom, mimikama.org
Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstützen

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.