Akelige vondst in een chicken nugget van McDonalds!

Autor: Janine Moorees | Datum: 10. August 2017

Is dat een Fake?

Er bereiken ons aanvragen over een post, die over vreemde voorwerpen in een chicken nugget gaat. Volgens een interview op Hamburg1 ging de klant van een worm uit. Uit onderzoek van de Duitse consumentenorganisatie bleek het om een ader te gaan.
McDonalds heeft ook al van zich laten horen:


Voor onze chicken nuggets wordt kipfilet gebruikt. Na het verwerken in de vleesmolen wordt het kippenvlees tot de typische nuggetvorm gevormd, gekruid, voorgegaard en meteen daarna met een paneerlaag omhuld. De nuggets worden al voorgefrituurd bij de leveranciers en meteen daarna shock ingevroren. In diep bevroren toestand worden ze aan onze restaurants geleverd, daar in de diepvries bewaard en indien nodig zonder eerst te ontdooien in plantaardige olie bereid. Tijdens de gehele verwerking van onze rauwe producten, nemen we steekproeven, die onderzocht worden in laboratoria. Alleen als de kwaliteit aan onze hoge eisen voldoet, geven we ze vrij voor verdere verwerking. Daarnaast wordt het vlees tijdens de verwerking nog een keer op soorteigen, maar ongewenste bestanddelen (zoals veren, kraakbeen en delen van botjes) gecontroleerd. Die worden er ook tussenuit gehaald. Hiervoor gebruiken we o.a. röntgentoestellen.
Het genoemde geval is ons bekend en we hadden hem in de tussentijd al ter controle aan onze leverancier voorgelegd. Hij heeft ons bevestigd, dat het hier om een ader gaat. In principe worden aderen tijdens het slachtproces compleet uit het vlees verwijderd. Dat wordt door onze leverancier o.a. bij de ingangscontrole gecontroleerd. Ondanks de hoge kwaliteitsstandaarden van McDonalds en zijn leveranciers werd in dit betreurenswaardige eenmalige geval, een ader bij de controle gemist. Onze franchisenemer heeft dit de gast in de tussentijd meegedeeld en wil hem aanbieden, om bij een rondleiding door zijn restaurant nog eenmaal de hoge kwaliteitsstandaarden van McDonalds te laten zien.

De franchisenemer heeft ook al contact opgenomen met de gast, waarmee het onderwerp afgehandeld zou moeten zijn.
Echter is te verwachten, dat de post nog enige decennia over de sociale netwerken zal rondspoken.
We wachten er ook op, dat eens van onze lievelingssites dit oppikt, welke site dat is, dat laten we aan de fantasie van de lezer over.
Bronnen:
Facebook
Hamburg1

Vertaling: Petra, mimikama.nl

Unterstützen

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

Abonniere unseren WhatsApp-Kanal per Link- oder QR-Scan! Aktiviere die kleine 🔔 und erhalte eine aktuelle News-Übersicht sowie spannende Faktenchecks.

Link: Mimikamas WhatsApp-Kanal

Mimikama WhatsApp-Kanal

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.