Deze vrouw trappelt een kat dood!


Autor: Janine Moorees
Datum: 10. August 2017

Het is helaas geen Fake en ze duiken steeds weer op de sociale netwerken op: Crush-Video’s

Dit betekent, dat in een video kleine dieren door platdrukken gedood worden. En weer is er een video opgedoken, die de gekwelde laatste momenten van een dier laat zien. Video’s en foto’s zoals dezen zijn helaas geen uitzondering, ze bedienen een zekere fetisj en worden daarvoor geproduceerd en te koop aangeboden. Met een Crush-fetisj, wordt een parafilie (zie hier wat parafilie betekent) bedoeld, waarbij de personen kleine objecten of levensmiddelen, maar ook kleine dieren en insecten met de voeten plattrappen.
In Nederland is het bijvoorbeeld zo, dat volgens artikel 2.1 van de wet dieren, niemand een dier zonder goede reden pijn, lijden of schade mag aandoen. Er staat: Het is verboden om zonder redelijk doel of met overschrijding van hetgeen ter bereiking van zodanig doel toelaatbaar is, bij een dier pijn of letsel te veroorzaken dan wel de gezondheid of het welzijn van het dier te benadelen.
Het gaat om deze status op Facebook, die wij verpixeld hebben:
clip_image002
Maar het stoort globaal gezien schijnbaar niet iedereen, zodat Crush-Video’s steeds weer opduiken en dan op verschillende Facebookpagina’s gedeeld worden.

Wie de vrouw op de foto is, kan men niet zeggen. Maar wat we weten, is dat deze foto voor het eerst in 2006 op het net opdook en dat hij uit China afkomstig is.

Unterstützen

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!


Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.