Facebook-test – luidruchtige reclamefilmpjes voor iOS?
Autor: Janine Moorees
Altijd al een ergernis over filmpjes, waarbij het geluid automatisch geactiveerd wordt, als je een site opent. Nu test Facebook net deze irritante functie bij iOS.
Facebook schijnt de laatste tijd veel nieuwe functies voor gebruikers van sociale netwerken te maken en ter beschikking te stellen. Bij de meeste gebruikers van Facebook werken alleen al de filmpjes, die automatisch starten zodra je Facebook opent, op de zenuwen. En nu zullen ze ook nog automatisch begeleid gaan worden door het geluid van de filmpjes.
In een bericht van het IT-blog Mashable staat:
Hier hebben momenteel gebruikers van de iPhone en de Ipad mee te maken, die via de Facebook-iOs-app lopen. Daar worden reclameonderbrekingen getest die 15 seconden lang zijn, die automatisch met geluid beginnen als ze in de newsfeed worden getoond. Dat werkt in principe als voorheen – Bij het scrollen starten deze filmpjes dan automatisch, maar nu met de bijbehorende achtergrondgeluiden.
Tot nu toe zullen alleen gebruikers in Australië met deze luidruchtige video-test verrijkt zijn. Of en hoe ver deze testversie tot nu toe al verspreid is, kan niet gezegd worden.
“Men heeft een kleine test lopen. Wie het geluid niet wil horen, zou het dan via de instellingen op Facebook in de Facebook-app uit kunnen zetten, alternatief gaat dat ook bij de betreffende video.” – vertelde Facebook aan Mashable. – Het tegendeel van tot nu toe.
Doet Facebook precies dat wat de gebruikers niet willen?
Uit eigen onderzoeken, waarmee Facebook advertentieklanten wil vangen, kwam naar voren dat 80% van de gebruikers juist deze reclamefilmpjes, waarbij het geluid automatisch meeloopt, niet goed vinden. Facebook wil door dit resultaat, zelfgemaakte ondertitels in plaats van geluid aan de filmpjes toevoegen.
via
Vertaling: Petra, mimikama.nl
Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstand durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)
Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum
INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE