Vrouw gooit kat in vuilnisbak – Facebook gebruikers gaan op jacht

Autor: Janine Moorees

Wir brauchen deine Hilfe – Unterstütze uns!
In einer Welt, die zunehmend von Fehlinformationen und Fake News überflutet wird, setzen wir bei Mimikama uns jeden Tag dafür ein, dir verlässliche und geprüfte Informationen zu bieten. Unser Engagement im Kampf gegen Desinformation bedeutet, dass wir ständig aufklären und informieren müssen, was natürlich auch Kosten verursacht.

Deine Unterstützung ist jetzt wichtiger denn je.
Wenn du den Wert unserer Arbeit erkennst und die Bedeutung einer gut informierten Gesellschaft für die Demokratie schätzt, bitten wir dich, über eine finanzielle Unterstützung nachzudenken.

Schon kleine Beiträge können einen großen Unterschied machen und helfen uns, unsere Unabhängigkeit zu bewahren und unsere Mission fortzusetzen.
So kannst du helfen!
PayPal: Für schnelle und einfache Online-Zahlungen.
Steady: für regelmäßige Unterstützung.

Je komt rare dingen op Facebook tegen, zo ook deze video van een vrouw die op camera is vastgelegd terwijl ze een kat in een container gooit. Natuurlijk wordt de jacht op Facebook meteen geopend zonder te weten waar dit zich heeft afgespeeld.

clip_image001

Mimikama zou niet Mimikama zijn als we niet op onderzoek uit gingen.

Zes jaar geleden

Na een beetje zoeken komen we uit bij een artikel van de Huffingtonpost met de exact dezelfde video. Het eerste wat we doen is kijken hoe recent dit artikel is en in dit geval is het artikel van 2010! De tweede stap die we nemen is of we kunnen uitvinden waar het precies gebeurd is. Dit verhaal heeft zich afgespeeld in Coventry, Engeland.

Wat is er nou precies gebeurd?

Op de video die de eigenaar van de kat Lola op YouTube heeft gezet, zie je een vrouw die over de stoep loopt, ze ziet Lola en begint in eerste instantie de kat te kroelen. Een paar aantal seconden later pakt ze de kat op en gooit hem in een container. De kat is na ongeveer 15 uur in de container te hebben gezeten door haar eigenaar ongedeerd teruggevonden.

Waarom eigenlijk?

De vrouw vertelt aan de Britse krant The Daily Mail het volgende:

“I want to take this opportunity to apologize profusely for the upset and distress that my actions have caused. I cannot explain why I did this, it is completely out of character and I certainly did not intend to cause any distress to Lola or her owners. It was a split second of misjudgment that has got completely out of control”

Vertaling:

„Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om me te verontschuldigen voor wat ik gedaan heb en het leed dat mijn acties veroorzaakt hebben. Ik kan niet uitleggen waarom ik dit deed, het is iets wat ik normaal nooit zou doen en ik was zeker niet van plan om Lola of haar eigenaars kwaad te doen. Het was een verkeerde inschatting die volledig uit de hand gelopen is.“

Social Media

De eigenaar van Lola was zo boos nadat hij zijn bewakingsbeelden teruggekeken had en zag hoe Lola in de container terecht kwam dat hij een facebook groep opgerichte om de dader te pakken te krijgen. Met alle gevolgen van dien, de YouTube video is meer dan 1.500.000 bekeken en op facebook zijn er berichten uit heel Europa te vinden.

Duitsland:

clip_image002

Frankrijk:

clip_image003

Spanje:

clip_image004

En dan hebben we het nog niet eens over de haat commentaren op YouTube of Facebook gehad.

clip_image005

clip_image007

clip_image008

En dit zijn er nog maar een paar, begrijp ons alsjeblieft niet verkeerd, we keuren het zeker niet goed wat ze gedaan heeft, maar is dit echt nodig?

RSPCA

De RSPCA, kort voor Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, gaf aan in de rechtszaak dat er duidelijk op de video te zien is dat ze de kat met opzet in de container gooit. Voordat ze dat deed keek ze om zich heen om te kijken of iemand haar zag, wat volgens Nick Sutton van de RSPCA aangeeft dat ze er wel degelijk van bewust was dat ze iets ging doen wat eigenlijk niet goed was.

De vrouw kreeg een boete van £250 en werd veroordeeld door de rechter om een schadevergoeding aan de slachtoffers te betalen van in totaal £1,436.04. Er werd haar ook een verbod opgelegd van 5 jaar voor het houden van huisdieren. Na een tijd vrij te hebben genomen van haar werk vanwege een depressie heeft ze ontslag genomen aangezien ze haar collega’s niet onder ogen kon komen.

Conclusie

De jacht op de vrouw die een kat in de container gooit is niet meer nodig. Ten eerste is het niet in Nederland gebeurd en ten tweede is het al 6 jaar geleden. De vrouw is veroordeeld in Engeland tot een geld boete van £250, een schadevergoeding van £1,436.04 en er is haar een verbod opgelegd van 5 jaar voor het houden van huisdieren.

Voordat iedereen op jacht gaat naar de volgende verdachte van dierenmishandeling, gebruik eerst je verstand en kijk waar zich het verhaal afspeelt.

Unterstützen 🤍

FAKE NEWS BEKÄMPFEN

Unterstützen Sie Mimikama, um gemeinsam gegen Fake News vorzugehen und die Demokratie zu stärken. Helfen Sie mit, Fake News zu stoppen!

Mit Deiner Unterstützung via PayPal, Banküberweisung, Steady oder Patreon ermöglichst Du es uns, Falschmeldungen zu entlarven und klare Fakten zu präsentieren. Jeder Beitrag, groß oder klein, macht einen Unterschied. Vielen Dank für Deine Hilfe! ❤️

Mimikama-Webshop

Unser Ziel bei Mimikama ist einfach: Wir kämpfen mit Humor und Scharfsinn gegen Desinformation und Verschwörungstheorien.

Abonniere unseren WhatsApp-Kanal per Link- oder QR-Scan! Aktiviere die kleine 🔔 und erhalte eine aktuelle News-Übersicht sowie spannende Faktenchecks.

Link: Mimikamas WhatsApp-Kanal

Mimikama WhatsApp-Kanal

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell
war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur
Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.


2) Einzelne Beiträge (keine Faktenchecks) entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und
wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)


Mit deiner Hilfe unterstützt du eine der wichtigsten unabhängigen Informationsquellen zum Thema Fake News und Verbraucherschutz im deutschsprachigen Raum

INSERT_STEADY_CHECKOUT_HERE

Kämpfe mit uns für ein echtes, faktenbasiertes Internet! Besorgt über Falschmeldungen? Unterstütze Mimikama und hilf uns, Qualität und Vertrauen im digitalen Raum zu fördern. Dein Beitrag, egal in welcher Höhe, hilft uns, weiterhin für eine wahrheitsgetreue Online-Welt zu arbeiten. Unterstütze jetzt und mach einen echten Unterschied! Werde auch Du ein jetzt ein Botschafter von Mimikama

Mehr von Mimikama

Mimikama Workshops & Vorträge: Stark gegen Fake News!

Mit unseren Workshops erleben Sie ein Feuerwerk an Impulsen mit echtem Mehrwert in Medienkompetenz, lernen Fake News und deren Manipulation zu erkennen, schützen sich vor Falschmeldungen und deren Auswirkungen und fördern dabei einen informierten, kritischen und transparenten Umgang mit Informationen.