Op Facebook komt men vaak dubieuze statusberichten tegen, onder andere deze met een duistere voorspelling:

„Year of bad luck for someone who don’t like and comment AMEN add follow …“

image

“ (Één) jaar pech voor iemand die niet “vind ik leuk” aan klikt en Amen in het commentaar zet en volg mij”

Meer dan 200.000 gebruikers hebben deze status van een “vind ik leuk” voorzien, 15.000 keer werd hij gedeeld en meer dan 144.000 gebruikers hebben een commentaar achtergelaten!

Op de foto ziet men twee premature baby’tjes in één hand!

Een foto, waar men uit zou concluderen dat er twee premature baby’tjes in de hand van een volwassene liggen.

Gaat het wel om twee premature baby’tjes?

Nee, maak je geen zorgen, het “amen” was voor twee baby poppen. Je kunt deze vinden onder Bebé Reborn op Pinterest:

imagehttps://www.pinterest.com/neirag/bebê-reborn/

Dit is niet de eerste keer dat een pop voor zo een statusbericht gebruikt wordt. Eeerder ging het om een baby die er in de 12de week van de zwangerschap zo zou moeten uitzien:

image

Op de foto ziet men een handgemaakt model van een baby in de 12de week van de zwangerschap. Het materiaal waar dit model van gemaakt wordt, is klei. Dit model wordt te koop aangeboden en wordt voor o.a. trainingsdoeleinden gebruikt.

De foto op Facebook kwam waarschijnlijk van de makers website af:

image

Bron: http://www.onetinylife.org/menu.htm

Conclusie:

Hier gaat het om een fake. Een gebruiker publiceert een foto van een pop en laat je denken dat het om twee premature baby’tjes gaat. Met deze methode hoopt de maker van dit statusbericht dat hij duizenden “likes” en “reacties” krijgt, wat uiteindelijk ook gebeurt!

IRONIE: De gebruiker zelf, die arme man, leidt aan een hele erge modeziekte. De naam van deze ziekte is: Like-geilheid. Bij de oude Latijnen beter bekend als “Sicut libidinem”.

Let op: Deze ziekte wordt door Facebook snel verspreid en is zeer besmettelijk als je ook maar in de buurt van dergelijke statusmeldingen en pagina’s komt!

Auteur: Jens, Mimikama.at

Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)