Een controversiële video verhit de gemoederen van de internetgemeenschap. Er is een man te zien die een vrouw en een kind steeds weer met een “dienblad” slaat. Het klinkt bij elke klap “blikkerig”. En als ik blikkerig schrijf, dan bedoel ik ook blikkerig.
Daarbij scheldt hij in een vreemde taal, die we inmiddels als het Roemeense, moeilijk verstaanbare Roma-dialect hebben kunnen vaststellen en het is inderdaad gescheld. De man verwijt de vrouw dat zij niets aan het huishouden zou doen, niet naar het kind omkeek en in plaats daarvan liever in de stad “rondhing” om geld uit te geven. Ook vraagt hij het kind waar hij met zijn moeder was, want hij vermoedt dat ze een andere man heeft. En het klaarmaken van het eten duurt hem überhaupt te lang. Dat is wat hij zegt, netjes uitgedrukt, want de man scheldt op zeer, zeer vulgaire wijze.
Vanaf hier bedanken we de ZDDK-ers Ingrid, Sascha, Doro en Zorita voor de vertaling van wat er gezegd wordt.
Waarom is het controversieel, als alles toch zo duidelijk te zien is?
Omdat het een en ander niet echt overkomt:
- De klank van het “dienblad” is veel te schel voor een zwaar voorwerp, het klinkt bijna als aluminium. Ook omdat het dienblad aan het einde echt gedeukt is.
- De klappen, ze schijnen niet doorgezet te worden. Het lijkt alsof de man het dienblad met kracht plat op het hoofd van de slachtoffers laat neerkomen. Maar normaal gesproken zou een slag niet stoppen zodra het “doel” bereikt werd. De arm zou naar onder doorzwaaien.
- De trappen zijn zeer ongecoördineerd.
- Het kind lijkt aan het eind van de video de man speels uit te dagen hem weer op het hoofd te slaan, net alsof hij er plezier aan beleeft.
- Ergens in de video klinkt het alsof er een kind op de achtergrond giechelt.
- Waarom is de man verkleed?
Aan de andere kant kun je ook zeggen:
- Het kind biedt zich aan „Sla mij en laat HAAR met rust.“
- Bij het lichaam is alles ongecoördineerd
- Ook een dienblad van aluminium doet zeer als er meerdere keren mee geslagen wordt.
- Een klap hoeft alleen maar aan te komen, daarvoor hoeft de arm niet „kilometers“ door te zwaaien
- Als het een vernedering moet voorstellen, dan is het dat uiteindelijk ook door de klappen.
Over het algemeen is de gehele scene irritant. Soms denkt je een lach te horen, dan weer een snik. Het kind wordt geslagen maar gaat daarna weer naar de man toe. Veel geschreeuw en een dienblad. Wij kunnen daarom maar moeilijk beoordelen wat daar gebeurt. Is het een “spel” of een vernedering?
Omdat wij het niet zonder twijfel als waar of niet waar kunnen declareren, laten we de discussie nu aan jullie over. Kijk naar het filmpje. Wat valt jullie nog op en wat mist er op ons lijstje?
Vertaling: Petra, Mimikama.nl
Wenn dir dieser Beitrag gefallen hat und du die Bedeutung fundierter Informationen schätzt, werde Teil des exklusiven Mimikama Clubs! Unterstütze unsere Arbeit und hilf uns, Aufklärung zu fördern und Falschinformationen zu bekämpfen. Als Club-Mitglied erhältst du:
📬 Wöchentlichen Sonder-Newsletter: Erhalte exklusive Inhalte direkt in dein Postfach.
🎥 Exklusives Video* „Faktenchecker-Grundkurs“: Lerne von Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und bekämpfst.
📅 Frühzeitiger Zugriff auf tiefgehende Artikel und Faktenchecks: Sei immer einen Schritt voraus.
📄 Bonus-Artikel, nur für dich: Entdecke Inhalte, die du sonst nirgendwo findest.
📝 Teilnahme an Webinaren und Workshops: Sei live dabei oder sieh dir die Aufzeichnungen an.
✔️ Qualitativer Austausch: Diskutiere sicher in unserer Kommentarfunktion ohne Trolle und Bots.
Mach mit und werde Teil einer Community, die für Wahrheit und Klarheit steht. Gemeinsam können wir die Welt ein bisschen besser machen!
* In diesem besonderen Kurs vermittelt dir Andre Wolf, wie du Falschinformationen erkennst und effektiv bekämpfst. Nach Abschluss des Videos hast du die Möglichkeit, dich unserem Rechercheteam anzuschließen und aktiv an der Aufklärung mitzuwirken – eine Chance, die ausschließlich unseren Club-Mitgliedern vorbehalten ist!
Hinweise: 1) Dieser Inhalt gibt den Stand der Dinge wieder, der zum Zeitpunkt der Veröffentlichung aktuell war. Die Wiedergabe einzelner Bilder, Screenshots, Einbettungen oder Videosequenzen dient zur Auseinandersetzung der Sache mit dem Thema.
2) Einzelne Beiträge entstanden durch den Einsatz von maschineller Hilfe und wurde vor der Publikation gewissenhaft von der Mimikama-Redaktion kontrolliert. (Begründung)